Lady Bikers' Activity Weekend for female bikers at Gol 1999

From Scanbike Nr. 5 Okt 1999

Text in Norwegian:

"Da hønene Gol…"

Norgeshistoriens og mc-miljøets største samling for kvinnelige motorsyklister fant sted den 2. – 4. Juli. Over 60 mc-damer kom drønnende innover Golsfjellet for å tilbringe en aktivitetshelg sammen rundt vår felles lidenskap…..

Vi er utenfor Olavsgård på Golsfjellet. Eimen av dyr parfyme er framtredende – godt blandet med olje og eksos. Det levnes ingen tvil, her må det være mc-damer. Det er hilsing og rungende heeei, noen hiver seg rundt halsen på hverandre i pur gjensynsglede, mens andre reservert er på nikk.

Ingen telt vil bli satt opp, innkvarteringen er mest mulig komfortabel. To etasjers hytter og enorme leiligheter fylles snart opp av feststemte damer, alt mulig av bagasje spres utover hver ledige kvadrat. Kø på badet – så klar for fredagskveldens samling.

De lokale heltene har allerede inntatt festlokalet, forevist til et hjørne denne gangen, de har ventet lenge, hørt rykter, og stirrer vantro idet den ene mc-dama etter den andre inntar lokalet. Damene kommer fra hele landet, singelkjørere og klubbfolk i en skjønn forening, nå har det ingenting å si hvem som kjører hva. Ingen diskuterer hvems sykler som er best. Damene forteller hvor godt det er å ha fri fra familieforpliktelser, og faktisk får vi vite at det både er flerbarnsmødre og bestemødre i gjengen.

Lørdag morgen kl. 09.00 er det start for felleskjøring til go-cart banen. Det er merkelig stille utenfor Olavsgård. Damene i LadyBikers drar på vekkerunde, og kommentarer som: "Fellestur, allerede nå ???" høres. Et par timer senere har om lag halvparten kommet seg på syklene, som kjører kortesje ned fra fjellet. Go-cart banen forvandles raskt til et vepsebol av ivrige kjørere. Det hviner i svingene, jubles og klappes, litt hjulknuffing blant de argeste før de havner av banen i en røyksky. De fleste tar jomfrutur, og de som er drevne ligger allerede ett par runder foran.

"Hvor ble det av de mannlige massørene?" ropes det i kor, da det visstnok ble noen kilo støl muskulatur, etter hardkjøring med 200 ccm uten servo og med utslitte bremser (etter hvert). Utpå dagen er det klart for Teambuilding. Damene fordeles i grupper. Lavmælt koring høres fra en lavvo. Smygtitter inn, og der er ei gruppe plassert på hver sin rein-fell, med lys og varme fra grua i midten. Oppgaven er å komponere en sang om Aktivitetshelgen på 20 minutter. De har tre minutter igjen – og har bare fått til refrenget!

Et hyl og latter høres lenger bort. Ei dame er i ferd med å kaste seg ned fra et tak, baklengs. Resten av laget skal ta imot, så her gjelder det å ikke ha noe uoppgjort med hverandre. Været er nydelig. "Blir det for varmt er det bare å kle av seg, gliser Harry" som er sjefshanen og skredder for hele Aktivitesthelgen. Han er i hundre, alle damene skal gjøre alt på en gang og ha ordet samtidig: "Det er verre og holde styr på to av disse mc-damene enn en hel saueflokk" konstaterer han.

Noen suser forbi på hesteryggen, på vei opp i skauen. Jernhestene er for øyeblikket byttet ut. Uansett hvor jeg snur meg ser jeg aktive damer og hører den ene latterkula verre enn den andre. Så mye fliring på en gang har ikke fylt ørene på lenge. Ett lag er i ferd med å passere en hinderløype med en lang staur. Måtte jo bli en staur på damene i løpet av helga, og den de holder i nå er kjempe mega lang. Værtfall to meter. Med bind for øyan blir de dirigert mot høyre, venstre, stopp, høyre igjen. Kræsjer litt med grantrær, faller litt, men like blid.

I et langt edderkoppnett som svever i fritt fall er ett annet lag i ferd med å klatre opp, en etter en. For et stuk. Armer og bein 180 grader alle veier. "Vær så snill og ikke flir, jeg klarer ikke å holde meg fast", roper ei som er halvvegs oppe i nettet, og er alldeles utmattet av latterkrampe. "Gled deg til du er kommet opp, da skal du gjennom loftslabyrinten" ropes det fra bakken.

Under middagen framføres sangene hvert lag komponerte i lavvoen. Til latter og trampeklapp. Kreative damer med utrolige tekster.

Etter ymse oppgraderinger, oppstæsjing og oppvarming (hele dagen), er damene klar for kveldens happening. Storefjell Høyfjells-hotell skal snus på hodet! Nå er det mc-damenes tur til å være "babes". De mest kvalitetsbevisste styrer glatt mot bassenget og boblebad, resten havner blant hotellgjeste-sossen som sitter stivpynta og inntar en bedre middag, helt til mc-damene bergtar hele hotellet, og forvandler restauranten til techno-avdeling, og lager et forrykende karaokeshow i baren.

Søndagen kom litt brått på for mange, men formen steg så fort vi kom oss på hjul igjen.

Noen kommentarer fra i år:
Janne, Daisy mc: "Heilt topp helg med masse aktiviteter. Kjæmpeartig!"
Anne-Mari, Bergtausan mc: " Jeg fant mannen i mitt liv – og det på ett jentetreff!"
Randi Nysveen, Leira: "Frister absolutt til gjentakelse"


Tekst & Foto: Kristin Vassdal, Foto: Ellen Ødegaard